De eerste paar dagen Daan


De nacht van dinsdag op woensdag hebben we alle drie vanaf een uur of negen tot een uur of drie op apengapen gelegen. Helaas was het daarna een stuk minder, omdat krampjes en trek elk uur opnieuw voor onrust zorgden. ’s ochtends waren we het er met de kraamhulp en de verloskundige erover eens dat Daan ook nog een beetje misselijk was van alle stress op z’n lichaam. Woensdag veel geleerd en wat aangerommeld (niet te vergeten naar het stadskantoor van Beverwijk gefietst om hem een officiële onderDaan te maken), maar helaas die nacht alleen maar minder geslapen; kramp zorgt er elke keer voor dat na het relaxte eten, er toch snel weer onrust in de tent komt. Ook is de hoeveelheid eten nog wat zoeken.

Donderdag weer een boel dingen gedaan (eten moet je de tijd voor nemen, zeggen we dan maar) en met wat planning en tips van de kraamhulp is er na de visite ’s avonds een iets betere nacht, hoewel de slaap zeker niet over houdt (en het wel erg korte periodes zijn). Wel helpt het bijvoeden na lekker aan de borst te hebben gelegen wel voor wat meer voldaanheid.

Vrijdag lekker in bad gelegd door papa Michiel, wat toch wel erg lekker is stiekem. Daarna badolie gehaald voor de volgende keer en ook een kolf om eens te dubbelchecken hoeveel Daan binnenkrijgt van mama zelf. Vandaag iets minder visite en ook lekker verspreid over de dag. Voeding gaat stuk beter en er wordt opeens drie uur aan een stuk doorgeslapen. Lekker op tijd naar bed, hoewel het nog steeds een rommelige nacht is. Wel een heel stuk beter geslapen (geen idee dat hazenslaapjes zo diep konden zijn, geeft een hele interessante sensatie om in die staat de trap af te stommelen onderweg naar een flesje).

Mama Ineke wurgt Daan zaterdag de tummy-tub in:

Lekker in de Tummy Tub
Tummy Tub goodness

Het ziet er passend dramatisch uit, maar het wordt ook erg gewaardeerd. Ook het kolven ziet er veelbelovend uit, maar zoals het hoort als zoon van papa Michiel blijven we trek hebben.

Ondanks het slaapgebrek worden de eerste paar dagen gedomineerd door de algemene blijheid, niet in het minst ook van de visite. Genoeg blije tantes, opa’s en oma’s gezien! Alleen daarvoor al bedankt iedereen.

Daan, tevreden
I love it when a plan comes together

3 reacties op “De eerste paar dagen Daan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *